با همکاری مشترک دانشگاه پیام نور و انجمن فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران
سنتز نانوذره نقره به‌روش سبز از قسمت‌های ‏مختلف زعفران و بررسی آن بر باکتری‌های ‏مقاوم به آنتی‌بیوتیک بیمارستانی ‏‏(آسینتوباکتر بومانی)‏

مصطفی رباط سرپوشی؛ رضا حاجی حسینی؛ مجید حلیمی خلیل آباد؛ غلامرضا بخشی خانکی

دوره 11، شماره 3 ، اسفند 1401، ، صفحه 33-41

https://doi.org/10.30473/eab.2023.59216.1833

چکیده
  نانوذرات، از جمله نانونقره اثرات ضدمیکروبی در برابر دامنه وسیعی از میکروارگانیسم‌ها دارند. هدف از این پژوهش بررسی اثر نانونقره به‌دست آمده از قسمت‌های مختلف زعفران بر آﺳﻴﻨﺘﻮﺑﺎﻛﺘﺮ بوماﻧﻲ می‌باشد. آﺳﻴﻨﺘﻮﺑﺎﻛﺘﺮ بوماﻧﻲ همواره به‌عنوان یکی از مهم‌ترین عفونت‌های بیمارستانی شناسایی شده است، در این پژوهش کلاله زعفران، ...  بیشتر

مقایسه خواص ضدسرطانی کلاله ‏زعفران‌های (‏Crocus sativus‏) مناطق ‏مختلف ایران روی سلول‌های ‏MDA-MB-‎‎231‎‏ و ‏MCF-7‎‏ سرطان پستان انسانی

نجیبه شیدایی؛ راحله شاکری

دوره 11، شماره 1 ، تیر 1401، ، صفحه 11-22

https://doi.org/10.30473/eab.2021.61225.1851

چکیده
  سرطان بیماری است که از تکثیر کنترل­نشده سلول­ها ناشی می‌شود. سرطان پستان دومین علت مرگ‌ومیر ناشی از سرطان در سراسر جهان می‌باشد. رایج‌ترین روش‌های درمان سرطان پستان جراحی، شیمی‌درمانی و پرتودرمانی است که هر کدام اثرات جانبی نامطلوبی برای بیماران به همراه دارند. از این‌رو، تلاش بر این است که ترکیبات شیمی‌درمانی جدیدی شناسایی ...  بیشتر

بررسی اثرات عصاره آبی زعفران (Crocus sativus) بر اندازه لاروهای مگس سرکه (Drosophila melanogaster) در بازه‌های زمانی مختلف مرحله لاروی

سیده فاطمه فانی یزدی؛ مجید رجبیان؛ ناصر مهدوی شهری

دوره 2، شماره 4 ، خرداد 1393، ، صفحه 67-75

چکیده
  چکیده گیاه زعفران(Crocus sativus) ، گیاه بومی کشور ایران و خصوصا منطقه خراسان می­باشد و دارای جایگاه خاصی در الگوی تغذیه مردم می­باشد. با توجه به مطالعات متعدد اثرات زعفران و از آنجا که در زمینه اثرات آن بر روند تکوین مگس سرکه به عنوان یک مدل جانوری مطالعات خاصی صورت نگرفته، در این مطالعه اثرات زعفران بر اندازه لاروها در حین تکوین، مورد ...  بیشتر