با همکاری مشترک دانشگاه پیام نور و انجمن فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران
دامپزشکی- علوم دامی
مطالعه¬ی اثر پروبیوتیک تجاری بایوساف بر پاسخ ایمنی و عملکرد رشد جوجه¬های گوشتی

ابراهیم سامانی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 10 آذر 1392

چکیده
  هدف از این مطالعه تعیین اثر مکمل¬سازی سطوح مختلف پروبیوتیک بایوساف بر پاسخ ایمنی و عملکرد رشد جوجه¬های گوشتی سویه راس 308 بود. به تعداد 225 قطعه جوجه¬ در سه تیمار و 5 تکرار با 15 پرنده در هر تکرار طی دوره¬ی 42 روزه¬ پرورشی، سه تیمار غذایی حاوی صفر، 1 و 5/1 گرم پروبیوتیک بایوساف در هر کیلوگرم جیره به عنوان گروه شاهد، تیمار 1 و تیمار 2 تغذیه ...  بیشتر

ارزیابی چهار جیره غذایی رایج در بازار ایران بر عملکرد رشد، برخی از فاکتورهای بیوشیمیایی و آنزیمهای کبدی فیل ماهیان (Huso huso) پرورشی

سهیلا دلاوری؛ رضا طاعتی؛ حمید عبداله‌پور بی‌ریا

دوره 5، شماره 4 ، خرداد 1396، ، صفحه 99-108

چکیده
  این تحقیق جهت ارزیابی چهار جیره غذایی رایج در بازار ایران بر رشد و برخی از فاکتورهای بیوشیمیایی فیل­ماهیان (Huso huso) در زمستان 1393 اجرا شد. تعداد 80 قطعه فیل­ماهی پرورشی با میانگین وزنی 29/134 ± 48/4063 گرم بطور تصادفی به 8 حوضچه بتنی دایره‌ای با تراکم 10 عدد ماهی معرفی شدند. ماهیان به مدت یک هفته با شرایط جدید پرورشی سازگاری پیدا کردند. فیل­ماهیان ...  بیشتر

سطوح مختلف اسانس گشنیز در جیره جوجه‌های گوشتی: اثرات بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه و فراسنجه های ایمنی خون

شکوفه غضنفری*؛ زاهد محمدی

دوره 4، شماره 3 ، بهمن 1394، ، صفحه 21-30

چکیده
  چکیده استفاده از اسانس­های گیاهی به جای آنتی بیوتیک در تغذیه طیور، منجر به بهبود عملکرد طیور می شود. هدف از تحقیق حاضر، بررسی سطوح مختلف اسانس گشنیز بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه و سیستم ایمنی در جوجه­های گوشتی بود. از 200 قطعه جوجه­ی یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار به مدت 42 روز استفاده شد. گروه­های ...  بیشتر