با همکاری مشترک دانشگاه پیام نور و انجمن فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران
سنجش میزان یُد در موی سر به روش هضم اسیدی و خوانش میکروپلیتی

سمیه شکری؛ آزاده رسولی؛ مهدی هدایتی

دوره 6، شماره 4 ، خرداد 1397، ، صفحه 105-112

چکیده
  چکیده امروزه، کمبود یُد پس از آهن شایع­ترین کمبود تغذیه­ای در کشورهای جهان سوم می‌باشد. در حال حاضر تنها شاخص بیولوژیکی یُد، میزان یُد در ادرار است، که نشان دهنده وضعیت دریافت اخیر یُد می‌باشد و شاخصی برای ارزیابی طولانی مدت ید وجود ندارد. به همین دلیل شناسایی و طراحی یک شاخص بیولوژیکی جهت ارزیابی بلند مدت وضعیت یُد ضرورت دارد. ...  بیشتر