با همکاری مشترک دانشگاه پیام نور و انجمن فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران
اثرات محافظتی عصاره هیدروالکلی گیاه ‏خرفه بر فاکتورهای اکسیدانی و ‏آنتی‌اکسیدانی در آسیب کبدی ناشی از ‏بیسفنول ‏A‏ در موش‌های صحرایی نر

داود فضلی؛ علی اکبر ملکی راد

دوره 11، شماره 2 ، آذر 1401، ، صفحه 23-31

https://doi.org/10.30473/eab.2023.62375.1864

چکیده
  گونه‌های فعال اکسیژن عوامل سیتوتوکسیک هستند که موجب آسیب اکسیداتیو می‌شوند. بیسفنول A یک آلاینده سمی، اکسیداتیو و شبه‌استروژنی است. گیاه خرفه یک محصول امیدوارکننده طبیعی است که می‌تواند برای جلوگیری از بیماری های مزمن با منشأ استرس اکسیداتیو مفید واقع شود. در این مطالعه 49 سر رت نر بالغ (10±250گرم) به‌طور تصادفی به هفت گروه هفت‌تایی ...  بیشتر

بررسی اثر عصاره هیدروالکلی مورینگا ‏اولیفرا در مدل سرطان ملانومای موش ‏القاشده با رده سلولی ‏B16F10‎

ناهید قائدامینی؛ محمد فضیلتی؛ سعید حبیب اللهی؛ حبیب الله ناظم؛ سید حسین حجازی

دوره 10، شماره 3 ، بهمن 1400، ، صفحه 99-111

https://doi.org/10.30473/eab.2021.58431.1824

چکیده
  باوجود درمآنهای شیمیایی فراوانی که برای سرطان وجود دارد، میزان مرگ‌ ومیر ملانوما بالا است. از این‌رو، استفاده از داروهای طبیعی با هزینه کمتر و از طرفی بازدهی بالاتر می‌تواند راه‌کار مناسبی برای نجات بیماران سرطانی باشد. به همین دلیل در این مطالعه هدف اصلی بررسی اثرات عصاره مورینگا اولیفرا در ملانوما است. عصاره هیدروالکلی برگ‌های ...  بیشتر

بررسی اثرات آنتی‌اکسیدانی فیکوسیانین بر‎ ‎سلول‌های سرطان کولون در ‏in vitro‏ و ‏in ‎vivo

لیلا نجفی؛ محمد فضیلتی؛ حسین صلواتی

دوره 10، شماره 2 ، آبان 1400، ، صفحه 21-30

https://doi.org/10.30473/eab.2021.58018.1821

چکیده
  فیکوسیانین دارای خصوصیات درمانی بدون اثر سمیتی می‌باشد. هدف این مطالعه بررسی اثر آنتی‌اکسیدانی و ضد سرطانی فیکوسیانین روی سلول‌های CT-26 و HT-29 و در موش‌های Balb/c می‌باشد. این سلول‌ها با غلظت‌های µg/ml100-1 فیکوسیانین به‌مدت 48 ساعت تیمار شدند و اثرات ضد تکثیری آن با روش‌های مورفولوژیکی، رنگ‌آمیزی AO/PI و DAPI، تست MTT، میکروسکوپ فلورسانس ...  بیشتر

بررسی اثرات آنتی‌اکسیدانی و مهاری ‏عصاره دانه سویا (‏Glycine max‏) بر استیل ‏کولین استراز و تولید نانوبیوفیبریل‌های ‏آمیلوئیدی

فرشته فلاح دیگسرا؛ امیر آراسته

دوره 10، شماره 1 ، مرداد 1400، ، صفحه 11-22

https://doi.org/10.30473/eab.2021.48416.1735

چکیده
  سویا (Glycine max) گیاهی از خانواده بقولات و از مهم‌ترین گیاهان روغنی است. دانه سویا سرشار از پروتئین و ترکیبات فیتوشیمیایی مختلف، به‌ویژه ایزوفلاون‌ها می­باشد. هدف از انجام این تحقیق بررسی اثرات آنتی­اکسیدانی و مهاری عصاره هیدروالکلی دانه سویا بر استیل‌کولین‌استراز و تولید نانوبیوفیبریل‌های آمیلوئیدی در پروتئین آلبومین سرم ...  بیشتر

تأثیر برون‌تنی سطوح مختلف عصاره ‏نعنافلفلی بر فراسنجه‌های کیفی منی در ‏قوچ عربی

شادان گل اندام؛ صالح طباطبائی وکیلی؛ خلیل میرزاده

دوره 10، شماره 1 ، مرداد 1400، ، صفحه 71-79

https://doi.org/10.30473/eab.2021.56997.1811

چکیده
  هدف از تحقیق حاضر، بررسی تأثیر سطوح مختلف عصاره نعناع فلفلی بر کیفیت منی قوچ عربی بود. اسپرم گیری از 12 رأس قوچ عربی به طور هفتگی به مدت 8 هفته انجام و منی آنها بلافاصله با هم مخلوط شد. نمونه­های منی مخلوط و رقیق‌شده به 5 قسمت تقسیم و سطوح صفر، 50، 100، 150 و 200 میکرولیتر در میلی­لیتر عصاره نعنافلفلی دریافت کردند. در زمان­های مختلف نگهداری ...  بیشتر

بررسی اثرات سلنیت سدیم و نانوذرات ‏سلنیوم بر وضعیت آنتی‌اکسیدانی، فعالیت ‏آنزیمی و فراسنجه‌های لیپیدی در نیمچه-‏های تخمگذار

مختار فتحی؛ شهریار سعیدیان؛ کبری ورمقانی

دوره 9، شماره 1 ، شهریور 1399، ، صفحه 21-27

https://doi.org/10.30473/eab.2019.44933.1690

چکیده
  آزمایشی به‌منظور بررسی سطوح مختلف نانوذرات سلنیوم و سلنیت سدیم بر وضعیت آنتی‌اکسیدانی، فعالیت آنزیمی و فراسنجه­های لیپیدی با 1050 نیمچه تخمگذار در قالب 7 تیماربه مدت6 هفته انجام شد.تیمارها شامل؛ شاهد، سه سطح (ppm) 15/0، 3/0 و 6/0 سلنیت سدیم و نانو سلنیوم بود. شاخص‌های آنتی‌اکسیدانی اندازه‌گیری‌شده در بافت قلب، کبد و پلاسما شامل؛ فعالیت ...  بیشتر

مقایسه اثرات آپوپتوزی عصاره ‏هیدروالکلی برگ گونه‌های مرکبات بر ‏تکثیر و بقای سلول‏‌‏های سرطانی ‏A549‎

الهام حویزی

دوره 8، شماره 3 ، بهمن 1398، ، صفحه 79-85

https://doi.org/10.30473/eab.2019.41204.1637

چکیده
  سرطان ریه یکی از رایج­ترین سرطان­ها در دنیا و ایران محسوب می‌گردد که سالانه سبب مرگ افراد زیادی می­گردد. علی­رغم تحقیقات فراوان، تابحال درمان مناسبی برای سرطان یافت نشده است. عصاره مرکبات دارای ترکیبات آنتی­اکسیدان فراوان است. در این تحقیق، اثر سمیت عصاره هیدروالکلی برگ گونه­هایی از مرکبات بر تکثیر و بقای سلول‏‌‏های ...  بیشتر