پریا اکبری
چکیده
چکیده
تحقیق حاضر بهمنظور بررسی اثر مکمل جلبک سارگاسوم (Sargassum ilicifolium) بر شاخصهای رشد (وزن نهایی، فاکتور وضعیت، بقا و میزان رشد روزانه)، تغذیه (ضریب تبدیل غذایی، میزان غذای دریافتی، کارایی مصرف پروتئین، کارایی مصرف چربی) و ترکیب شیمیایی بدن (میزان پروتئین، چربی، رطوبت و خاکستر) بهمدت 60 روز انجام گرفت. در این مطالعه، تعداد 120 قطعه ...
بیشتر
چکیده
تحقیق حاضر بهمنظور بررسی اثر مکمل جلبک سارگاسوم (Sargassum ilicifolium) بر شاخصهای رشد (وزن نهایی، فاکتور وضعیت، بقا و میزان رشد روزانه)، تغذیه (ضریب تبدیل غذایی، میزان غذای دریافتی، کارایی مصرف پروتئین، کارایی مصرف چربی) و ترکیب شیمیایی بدن (میزان پروتئین، چربی، رطوبت و خاکستر) بهمدت 60 روز انجام گرفت. در این مطالعه، تعداد 120 قطعه ماهی طلال با میانگین وزنی 56/0±93/18 گرم و میانگین طولی 17/0± 30/12 سانتیمتر در یک طرح کاملا تصادفی به 4 تیمار آزمایشی و 3 تکرار (با تعداد 10 قطعه در هر تکرار) دستهبندی شدند. تیمارها عبارت بودند از تیمار آزمایشی شاهد (بدون استفاده از مکمل جلبک) و تیمارهای آزمایشی 2، 3، 4 بهترتیب حاوی 5، 10 و 15 گرم پودر جلبک بر کیلوگرم غذا. بر اساس نتایج بهدستآمده بالاترین وزن نهایی 19/1±54/31 گرم، فاکتور وضعیت (06/0± 10/1 درصد)، کارایی مصرف پروتئین (53/0± 04/27)، کارایی مصرف چربی (84/12±76/115) و میزان رشد روزانه (%38/0±30/23 درصد) در تیمار 4 مشاهده شد. همچنین بیشترین میزان پروتئین لاشه (26/0± 46/19 درصد) و کمترین میزان چربی لاشه (11/0±10/3 درصد) در تیمار حاوی 15 گرم مکمل جلبک بر کیلوگرم غذا مشاهده شد که با تیمار شاهد دارای تفاوت معنیدار بود (05/0>p). در مجموع بر اساس نتایج این تحقیق، افزودن 15 گرم مکمل جلبک سارگاسوم به جیره غذایی ماهی طلال بهمنظور بهبود شاخصهای رشد، تغذیه و کیفیت لاشه در این ماهی پیشنهاد میشود.