نرجس سنچولی؛ هاشم خندان بارانی؛ عبدالعلی راهداری
دوره 5، شماره 3 ، اسفند 1395، ، صفحه 107-116
چکیده
این بررسی به منظور تعیین تأثیر سطوح مختلف اسید آمینه لایزین بر رشد، ترکیب بدن، راندمان غذایی ماهی سفیدک سیستان (Schizothorax zarudnyi) انجام شد. برای این منظور تعداد 150 قطعه ماهی با میانگین وزنی 28/0±51/22 گرم با پنج جیره غذایی حاوی مقادیر مختلف اسید آمینه لایزین (۷، ۱۲، ۱۷ و ۲۲ گرم در کیلوگرم جیره) و گروه شاهد فاقد اسید امینه لایزین به مدت 8 هفته ...
بیشتر
این بررسی به منظور تعیین تأثیر سطوح مختلف اسید آمینه لایزین بر رشد، ترکیب بدن، راندمان غذایی ماهی سفیدک سیستان (Schizothorax zarudnyi) انجام شد. برای این منظور تعداد 150 قطعه ماهی با میانگین وزنی 28/0±51/22 گرم با پنج جیره غذایی حاوی مقادیر مختلف اسید آمینه لایزین (۷، ۱۲، ۱۷ و ۲۲ گرم در کیلوگرم جیره) و گروه شاهد فاقد اسید امینه لایزین به مدت 8 هفته غذادهی به مقدار روزانه 3٪ وزن بدن در 2 وعده انجام شد. در پایان دوره پرورش پارامترهای رشد، راندمان غذایی و ترکیب بدن اندازه گیری و نتایج ثبت گردید. نتایج نشان داد که میزان وزن نهایی و افزایش وزن بدن، میانگین رشد روزانه، نرخ رشد ویژه و افزایش وزن نسبی در تیمار 17 گرم لایزین به ازای کیلوگرم جیره با سایر تیمارها و تیمار شاهد اختلاف معنیداری را نشان داد. نتایج ترکیب لاشه نشان داد که با افزایش میزان اسید آمینه لایزین تا 17 گرم در کیلوگرم جیره بر میزان پروتئین لاشه افزوده و بعد از آن کاهش در میزان پروتئین و افزایش در میزان چربی مشاهده شد. رطوبت و چربی و خاکستر لاشه ماهی اختلاف معنیداری را در تیمارها نشان ندادند. بر اساس نتایج بهدست آمده تیمار 17 گرم لایزین در کیلوگرم جیره مقدار مناسب برای استفاده در جیره غذایی ماهی سفیدک سیستان می باشد.