با همکاری مشترک دانشگاه پیام نور و انجمن فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران
تأثیر عصاره آبی چای سفید بر میزان ‏گلوکز و پروفایل چربی در رت‌های دیابتی

زینب امانزاده؛ فلور زرگری؛ علیرضا خلیل آریا

دوره 8، شماره 4 ، خرداد 1399، ، صفحه 123-130

https://doi.org/10.30473/eab.2020.30608.1517

چکیده
  دیابت یک اختلال متابولیکی است که با افزایش قند خون و سپس نقص در ترشح انسولین، مقاومت به عمل انسولین و یا هر دو ایجاد می‌گردد. تحقیقات نشان می‌دهد عصاره آبی چای سفید خواص آنتی‌اکسیدانی دارد ولی مطالعات اندکی در مورد اثرات هیپرگلیسمیک و هیپرلیپیدمیک آن انجام گرفته است. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی تأثیر عصاره آبی چای سفید بر پروفایل ...  بیشتر

اثرآب انار بر پروفایل لیپیدی در موش‏های صحرایی نر بالغ دیابتی شده با استرپتوزوسین

سیدابراهیم حسینی؛ الهام رضایی؛ داوود مهربانی؛ فرناز توکلی

دوره 2، شماره 1 ، مرداد 1392، ، صفحه 13-20

چکیده
  افزایش میزان چربی­های خون یکی از شایع­ترین تظاهرات در بیماری دیابت می­باشد که باعث تشدید عوارض این بیماری می‎گردد. آب انار ماده‏ای مغذی با مصارف پزشکی می­باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات آب انار بر میزان تری‏گلیسرید، کلسترول، LDL و HDL در موش‏های صحرایی نر بالغ سالم و دیابتی شده انجام گرفت. در این پژوهش 90 سر موش صحرایی ...  بیشتر