جواد سهندی*؛ حجت الله جعفریان؛ مهدی سلطانی؛ پونه ابراهیمی
دوره 4، شماره 3 ، بهمن 1394، ، صفحه 41-45
چکیده
چکیده ارزیابی تأثیر باکتریهای مفید تنها در روند رشد خلاصه نشده و جنبههای مختلف آن از جمله پارامترهای خونی را نیز شامل میشود. در این مطالعه تأثیر دو گونه بیفیدوباکتر Bifidobacterium animalis PTCC-1631 و Bifidobacterium lactis PTCC-1736 با سه غلظت 1CFU g-107×1(1T)، 107×2 (2T) و 107×3 (3T) بر عملکرد رشد و معیارهای خونشناختی لارو ماهی قزلآلای رنگینکمان با ...
بیشتر
چکیده ارزیابی تأثیر باکتریهای مفید تنها در روند رشد خلاصه نشده و جنبههای مختلف آن از جمله پارامترهای خونی را نیز شامل میشود. در این مطالعه تأثیر دو گونه بیفیدوباکتر Bifidobacterium animalis PTCC-1631 و Bifidobacterium lactis PTCC-1736 با سه غلظت 1CFU g-107×1(1T)، 107×2 (2T) و 107×3 (3T) بر عملکرد رشد و معیارهای خونشناختی لارو ماهی قزلآلای رنگینکمان با وزن اولیهg 197/0 ± 538/0 مورد بررسی قرار گرفت. لذا تعداد 3 تیمار آزمایشی و 1 تیمار شاهد که هر یک دارای 3 تکرار بود آماده سازی شد. تعداد 30 قطعه لارو ماهی قزلآلای رنگینکمان درون هر یک از تکرارها جای گرفت. لاروها روزانه 4 بار بر اساس 8-4 % وزن بدن غذادهی شد. بعد از 8 هفته تغذیه لاروها با جیره مکملسازی شده با بیفیدوباکتریومها معیارهای رشد و خونشناختی مورد بررسی قرار گرفتند. بررسی نتایج مربوط به میزان هموگلوبین بین تیمارهای آزمایشی و شاهد اختلاف معنیداری را نشان نداد (05/0P>). استفاده از بیفیدوباکترها موجب افزایش تعداد گلبولهای قرمز و سفید خون در تیمارهای آزمایشی 3T و 2T شد (05/0P). مطالعه معیارهای خونی و بررسی وزن نهایی و نرخ رشد ویژه در تیمارهای آزمایشی در این مطالعه نشان داد که استفاده از بیفیدوباکترهای پروبیوتیکی موجب ارتقاء تعداد سلولهای خونی و همچنین رشد وزنی در ماهی قزلآلا شده است.
علی اکبر طافی؛ سعید مشکینی
دوره 4، شماره 1 ، شهریور 1394، ، صفحه 35-44
چکیده
چکیده
تعداد 900 قطعه ماهی با میانگین وزنی 25 گرم از یکی از مزارع پرورش ماهی شهرستان ارومیه تهیه و پس از گذراندن دو هفته دوره سازش با شرایط محیط آزمایش به طور تصادفی در چهار تیمار تقسیم شده و با سطوح 0 (گروه شاهد)، 5/2، 5 و 10 گرم کیتوزان در هر کیلوگرم غذا و به مدت هشت هفته مورد تغذیه قرار گرفتند و سپس ماهیان تمام تیمارها به مدت سه هفته با جیره ...
بیشتر
چکیده
تعداد 900 قطعه ماهی با میانگین وزنی 25 گرم از یکی از مزارع پرورش ماهی شهرستان ارومیه تهیه و پس از گذراندن دو هفته دوره سازش با شرایط محیط آزمایش به طور تصادفی در چهار تیمار تقسیم شده و با سطوح 0 (گروه شاهد)، 5/2، 5 و 10 گرم کیتوزان در هر کیلوگرم غذا و به مدت هشت هفته مورد تغذیه قرار گرفتند و سپس ماهیان تمام تیمارها به مدت سه هفته با جیره فاقد کیتوزان تغذیه شدند. در طول دوره تحقیق هر دو هفته یکبار و نیز در پایان هفته یازدهم (پایان آزمایش) زیست سنجی ماهیان انجام گرفته و شاخصهای رشد و تغذیه نظیر میانگین وزن، طول کل، ضریب تبدیل غذایی، ضریب رشد ویژه، ضریب چاقی و رشد روزانه محاسبه گردید و دادهها با نرم افزار آماری (ver. 20) SPSS (p