شکوفه غضنفری*؛ زاهد محمدی
دوره 4، شماره 3 ، بهمن 1394، ، صفحه 21-30
چکیده
چکیده استفاده از اسانسهای گیاهی به جای آنتی بیوتیک در تغذیه طیور، منجر به بهبود عملکرد طیور می شود. هدف از تحقیق حاضر، بررسی سطوح مختلف اسانس گشنیز بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه و سیستم ایمنی در جوجههای گوشتی بود. از 200 قطعه جوجهی یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار به مدت 42 روز استفاده شد. گروههای ...
بیشتر
چکیده استفاده از اسانسهای گیاهی به جای آنتی بیوتیک در تغذیه طیور، منجر به بهبود عملکرد طیور می شود. هدف از تحقیق حاضر، بررسی سطوح مختلف اسانس گشنیز بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه و سیستم ایمنی در جوجههای گوشتی بود. از 200 قطعه جوجهی یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار به مدت 42 روز استفاده شد. گروههای آزمایشی شامل شاهد (بدون افزودنی غذایی)، آنتیبیوتیک فلاووفسفولیپول (جیره پایه +600 میلیگرم بر کیلوگرم)، سطوح مختلف اسانس گشنیز (100، 200 و 300 میلیگرم بر کیلوگرم) + جیره پایه بودند. افزایش وزن بدن، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل خوراک به صورت هفتگی اندازهگیری شد. نتایج در کل دوره پرورشی نشان داد که تیمار آنتیبیوتیک بیشترین مصرف خوراک را نسبت به تیمارهای سطوح 100 و 200 میلیگرم بر کیلوگرم اسانس گشنیز داشت (01/0P
زینب برومندنیا؛ سعید محمدزاده؛ محمد عزیزی؛ مجید خالداری
دوره 3، شماره 3 ، اسفند 1393، ، صفحه 71-79
چکیده
چکیده این آزمایش به منظور بررسی تأثیر عصاره آرتیشو بر عملکرد، خصوصیات لاشه و غلظت سرمی تریگلیسرید، کلسترول، لیپوپروتئین با دانسیته خیلی کم (VLDL)، لیپوپروتئین با دانسیته کم (LDL) و لیپوپروتئین با دانسیته زیاد (HDL) جوجههای گوشتی در دوره رشد (21 تا 35 روزگی) انجام شد. آزمایش در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با پنج تیمار (سطوح 0، 100، 200، 300 و ...
بیشتر
چکیده این آزمایش به منظور بررسی تأثیر عصاره آرتیشو بر عملکرد، خصوصیات لاشه و غلظت سرمی تریگلیسرید، کلسترول، لیپوپروتئین با دانسیته خیلی کم (VLDL)، لیپوپروتئین با دانسیته کم (LDL) و لیپوپروتئین با دانسیته زیاد (HDL) جوجههای گوشتی در دوره رشد (21 تا 35 روزگی) انجام شد. آزمایش در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با پنج تیمار (سطوح 0، 100، 200، 300 و 500 میلیگرم در لیتر عصاره آرتیشو) و چهار تکرار و 10 قطعه پرنده (مخلوط دو جنس) در هر تکرار انجام شد. استفاده از عصاره آرتیشو در آب آشامیدنی اثر معنیداری بر مصرف خوراک، ضریب تبدیل خوراک، افزایش وزن روزانه و صفات لاشه جوجههای گوشتی نداشت. استفاده از عصاره آرتیشو اثر معنیداری بر غلظت تریگلیسرید، کلسترول، لیپوپروتئین با دانسیته خیلی کم، لیپوپروتئین با دانسیته کم و لیپوپروتئین با دانسیته زیاد جوجههای گوشتی در سن 35 روزگی نداشت. نتیجهگیری میشود افزودن عصاره آرتیشو تا سطح 500 میلیگرم در لیتر تأثیر قابل توجهی بر عملکرد و اجزای چربی خون جوجههای گوشتی ندارد.