با همکاری مشترک دانشگاه پیام نور و انجمن فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران
شیلات
بررسی تاثیر القای پلی‌پلوئیدی در ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان ‏‏(‏Oncorhynchus mykiss‏) بر ‏رشد، بقا و گلبول‏های قرمز

عبدالجبار ایرانی

دوره 12، شماره 1 ، شهریور 1402، ، صفحه 87-98

https://doi.org/10.30473/eab.2023.68141.1912

چکیده
  در این پژوهش، ماهیان دیپلوئید، تریپلوئید و تتراپلوئید قزل‌آلای رنگین‌کمان از نظر رشد، بقا و ویژگی‌های گلبول قرمز مورد مقایسه قرار گرفتند. برای تولید ‏ماهیان تریپلوئید، تخم‌های لقاح‌ یافته تحت شوک گرمایی 5/26 درجه سانتی‌گراد در قالب سه تیمار: 1- دوبار شوک یک دقیقه‌ای در 15 و 30 دقیقه بعد از ‏لقاح، 2- یک‌بار شوک 15 دقیقه‌ای در 15 دقیقه ...  بیشتر

بررسی تغییرات برخی از پارامترهای ‏خون‌شناسی و ایمنی ماهی قزل‌آلای ‏رنگین‌کمان (‏Oncorhynchus mykiss‏) در ‏آب‌های شیرین، شور و لب‎‌‎شور

سمیرا جعفریان؛ محمدرضا بیواره؛ حجت الله جعفریان

دوره 9، شماره 1 ، شهریور 1399، ، صفحه 89-101

https://doi.org/10.30473/eab.2020.43864.1672

چکیده
  هرگونه تغییر در پارامترهای خونی و بیوشیمیایی سرم می‌تواند ناشی از تغییرات نامطلوب شرایط و یا فاکتورهای استرس‌زا در محیط‌زیست ماهی باشد. در مطالعه حاضر تأثیر غلظت‌های مختلف شوری بر پارامترهای خون‌شناسی و ایمنی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان در آب‌های با شوری 5/0 قسمت در هزار (آب شیرین)، 02/3 قسمت در هزار (آب لب­شور) ‌و 20/18 قسمت در هزار ...  بیشتر

مطالعه شاخص‌های رشد و پارامترهای خون‌شناختی لارو ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با جیره مکمل‌سازی شده با بیفیدوباکترهای پروبیوتیکی

جواد سهندی*؛ حجت الله جعفریان؛ مهدی سلطانی؛ پونه ابراهیمی

دوره 4، شماره 3 ، بهمن 1394، ، صفحه 41-45

چکیده
  چکیده ارزیابی تأثیر باکتری­های مفید تنها در روند رشد خلاصه نشده و جنبه­های مختلف آن از جمله پارامترهای خونی را نیز شامل می­شود. در این مطالعه تأثیر دو گونه بیفیدوباکتر Bifidobacterium animalis PTCC-1631 و Bifidobacterium lactis PTCC-1736 با سه غلظت 1CFU g-107×1(1T)، 107×2 (2T) و 107×3 (3T) بر عملکرد رشد و معیارهای خون­شناختی لارو ماهی قزل­آلای رنگین­کمان با ...  بیشتر

بررسی تأثیر مقادیر مختلف کیتوزان بر شاخص های رشد و تغذیه در ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)

علی اکبر طافی؛ سعید مشکینی

دوره 4، شماره 1 ، شهریور 1394، ، صفحه 35-44

چکیده
  چکیده تعداد 900 قطعه ماهی با میانگین وزنی 25 گرم از یکی از مزارع پرورش ماهی شهرستان ارومیه تهیه و پس از گذراندن دو هفته دوره سازش با شرایط محیط آزمایش به طور تصادفی در چهار تیمار تقسیم شده و با سطوح 0 (گروه شاهد)، 5/2، 5 و 10 گرم کیتوزان در هر کیلوگرم غذا و به مدت هشت هفته مورد تغذیه قرار گرفتند و سپس ماهیان تمام تیمارها به مدت سه هفته با جیره ...  بیشتر

تأثیر یخ ازنه بر افزایش ماندگاری قزل‎آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) صید شده به روش غیرمنجمد

مریم لاریجانی؛ سید حسین خبازی خادر؛ محمدجواد یوسف‌نژاد؛ زهره رحیمی کلاته

دوره 3، شماره 4 ، اردیبهشت 1394، ، صفحه 53-65

چکیده
  چکیده گوشت آبزیان علاوه بر ارزش غذایی بالا، فسادپذیری بالایی هم دارد. به همین خاطر بهبود کیفیت و افزایش زمان بازماندگی گوشت ماهی بسیار اهمیت دارد. لذا در این پژوهش سعی بر آن بود تا با یخ ازنه میزان ماندگاری و کیفیت گوشت بالا رود. ابتدا تعدادی ماهی قزل‎آلای رنگین‎کمان با وزن 10±300 خریداری گردید و بلافاصله به آزمایشگاه ایران واقع ...  بیشتر