با همکاری مشترک دانشگاه پیام نور و انجمن فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران
مطالعه پروتئین‌های پودر آب پنیر و تعیین تجزیه‌پذیری شکمبه‌ای آن به روش کیسه‌های نایلونی

تیمور تنها

دوره 8، شماره 1 ، شهریور 1398، ، صفحه 141-133

https://doi.org/10.30473/eab.2019.5988

چکیده
    چکیده آزمایشی به­منظور بررسی تجزیه­پذیری شکمبه­ای پروتئین­ سه نوع پودر آب پنیر با نام­های تجاری شیذر محصول شرکت صنایع غذایی گلشاد مشهد (WP1)، پودر آب پنیر با نام تجاری نصر دالیا (WP2) و پودر آب پنیر محصول شرکت پگاه خراسان (WP3) با دو راس گوساله نر هلشتاین دارای فیستولای شکمبه‌ای انجام شد. ابتدا ویژگی‌های شیمیایی نمونه‌ها شامل: ...  بیشتر

اثر گرسنگی بر شاخص‌های رشد، ترکیبات شیمیایی و سیستم ایمنی غیر اختصاصی بچه‌ماهی یلی خط کمانی (Terapon jabua Forsskal, 1775

پریا اکبری؛ سعیده بیابانی؛ خالد سلیمانی‌فر

دوره 7، شماره 2 ، آذر 1397، ، صفحه 47-54

https://doi.org/10.30473/eab.2018.5179

چکیده
  چکیده گونه‌های مختلف ماهیان می‌توانند دوره محرومیت غذایی یا گرسنگی را با استفاده از فعالیت اکتسابی مکانیزم‌های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی که آنها را با شرایط نامناسب محیط سازگار می‌سازد تحمل نمایند مطالعه حاضر، به‌منظور بررسی اثر گرسنگی بر شاخصه‌های رشد، ترکیبات شیمیایی و ایمنی غیر اختصاصی بچه ماهی یلی خط کمانی طراحی گردید. در ...  بیشتر

غنی‌سازی مواد غذایی جلبک کلرلا Chlorella sorokiniana (Shihira & R.W. Krauss)

آمنه جمشیدی؛ محمدعلی ابراهیمی؛ طیبه رجبیان؛ غلامرضا بخشی حانیکی؛ شهلا مظفری

دوره 7، شماره 2 ، آذر 1397، ، صفحه 105-114

https://doi.org/10.30473/eab.2018.5186

چکیده
  چکیده جلبک کلرلا (Chlorella sorokiniana) حاوی متابولیت‌های ارزشمندی مانند پروتئین‌ها، ترکیبا­ت آنتی‌اکسیدان، لیپیدها، ویتامین‌ها و مواد معدنی است و به‌عنوان غذای جانوران ودارو مورد استفاده قرار می­گیرد. به همین دلیل در پژوهش حاضر، اثر تغییر شرایط کشت، جهت تولید مکمل غذایی مغذی­تر از جلبک برای تغذیه آبزیان بررسی شد.  بدین منظور، ...  بیشتر