بیوشیمی
علی احمدی شاپورآبادی؛ محمد فضیلتی؛ حبیب اله ناظم
چکیده
لاکتوفرین یکی از پروتئینهای شیر است که طیف وسیعی از فعالیتهای فیزیولوژیکی مانند ضد باکتری، ضد تکیاخته، ضد قارچ، ضد ویروسی، ضد سرطان، آنتی اکسیدان، ضد التهابی و تعدیلکننده ایمنی را از خود نشان داده است در این مطالعه لاکتوفرین از شیر گاو، میش و بز استخراج و خالصسازی شد. آنالیز HPLC و تعیین میزان غلظت این سه لاکتوفرین استخراجشده ...
بیشتر
لاکتوفرین یکی از پروتئینهای شیر است که طیف وسیعی از فعالیتهای فیزیولوژیکی مانند ضد باکتری، ضد تکیاخته، ضد قارچ، ضد ویروسی، ضد سرطان، آنتی اکسیدان، ضد التهابی و تعدیلکننده ایمنی را از خود نشان داده است در این مطالعه لاکتوفرین از شیر گاو، میش و بز استخراج و خالصسازی شد. آنالیز HPLC و تعیین میزان غلظت این سه لاکتوفرین استخراجشده انجام شد. بررسی فعالیت ضد باکتری بر علیه باکتریهای گرم منفی اشرشیا کلی و سالمونلا تیفی و گرم مثبت باسیلوس سرئوس و استافیلوکوک آرئوس و فعالیت آنتی اکسیدانی انجام شد. فعالیت لاکتوفرین دربرابر رادیکال آزاد DPPH بررسی شد. همچنین فعالیت لاکتوفرین در محیطهای اسیدی خنثی و قلیایی مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمون ترکیب با آهن نیز با معرف FeNTA انجام شد. یافتهها نشان دادند که لاکتوفرین قدرت مهار دو باکتری اشرشیا کلی و استافیلوکوک آرئوس را دارد. همچنین ارزیابی فعالیت لاکتوفرین در محیطهای اسیدی خنثی و قلیایی نشان داد که لاکتوفرین در محیط قلیایی پایداری بیشتری نسبت به سایر محیطها را دارد. درآزمون ترکیب با آهن، نتایج حاکی از ترکیب لاکتوفرین با آهن بودند. درصد مهار رادیکال آزاد برابر با 49/4 درصد بود. همچنین نتایج نشان داد که میزان غلظت لاکتوفرین شیر بز بیشتر از شیر میش و گاو است و میزان آن برابر با 66/131 میکروگرم بر میلیلیتر بوده است.
عبدالغفار اونق؛ ناصر آق؛ حمید عزیزی؛ بنتالهدی رحمان
دوره 3، شماره 2 ، آذر 1393، ، صفحه 21-30
چکیده
استفاده از محرک های مؤثر بر فاکتورهای رشد و تغذیه در پرورش آبزیان، در پیشرفت و توسعه صنعت آبزیپروری نقش مهمی دارد. در این مطالعه اثر پروبیوتیک Lactobacillus plantarum و لاکتوفرین در بهبود شاخصهای رشد و تغذیه ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchusmykiss) مورد بررسی قرار گرفته است. 900 قطعه بچه ماهی (میانگین وزنی 2±20 گرم) به ٦ تیمار تغذیه ای حاوی ...
بیشتر
استفاده از محرک های مؤثر بر فاکتورهای رشد و تغذیه در پرورش آبزیان، در پیشرفت و توسعه صنعت آبزیپروری نقش مهمی دارد. در این مطالعه اثر پروبیوتیک Lactobacillus plantarum و لاکتوفرین در بهبود شاخصهای رشد و تغذیه ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchusmykiss) مورد بررسی قرار گرفته است. 900 قطعه بچه ماهی (میانگین وزنی 2±20 گرم) به ٦ تیمار تغذیه ای حاوی مقادیر مختلف Lactobacillus plantarum و لاکتوفرین تقسیم شده و به مدت دو ماه تغذیه شدند. در طول دوره پرورشی در روزهای صفر، 15، 30، 45 و 60 فاکتورهای رشد و تغذیه هر گروه، شامل وزن تر (wet W)، طول استاندارد (SL)، ضریب تبدیل غذا (FCR)، ضریب رشد ویژه (SGR) و ضریب چاقی (CF) مورد ارزیابی قرار گرفت و با گروه شاهد مقایسه شد. نتایج نشان داد که تیمارهای دریافتکننده cfu108 Lactobacillus plantarum به ازای هر کیلوگرم جیره و نیز تیمارهایی که 200 میلی گرم لاکتوفرین به ازای هر کیلوگرم جیره دریافت کردند در مقایسه با گروه شاهد از رشد مطلوبتری برخوردار بودند (05/0pLactobacillus plantarum و لاکتوفرین اثر تقویتی در بهبود فاکتورهای رشد و تغذیه ماهی مشاهده نشد. بهنظر میرسد استفاده از cfu١٠٨ Lactobacillus plantarum و ٢٠٠ میلیگرم لاکتوفرین در هر کیلوگرم غذا، به تنهایی، در مقایسه با استفاده توأم آنها روشی مؤثرتر و کم هزینهتر جهت بهبود شاخصهای رشد و تغذیه ماهی قزلآلای رنگینکمان باشد.