با همکاری مشترک دانشگاه پیام نور و انجمن فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران
بیوشیمی
بررسی خواص لاکتوفرین و مقایسه میزان آن در شیر گاو، میش و بز

علی احمدی شاپورآبادی؛ محمد فضیلتی؛ حبیب اله ناظم

دوره 11، شماره 4 ، خرداد 1402، ، صفحه 55-63

https://doi.org/10.30473/eab.2023.66471.1895

چکیده
  لاکتوفرین یکی از پروتئین‌های شیر است که طیف وسیعی از فعالیت‌های فیزیولوژیکی مانند ضد باکتری، ضد تک‌یاخته، ضد قارچ، ضد ویروسی، ضد سرطان، آنتی اکسیدان، ضد التهابی و تعدیل‌کننده ایمنی را از خود نشان داده است در این مطالعه لاکتوفرین از شیر گاو، میش و بز استخراج و خالص‌سازی شد. آنالیز HPLC و تعیین میزان غلظت این سه لاکتوفرین استخراج‌شده ...  بیشتر

اثرات استفاده Lactobacillus plantarum و لاکتوفرین در جیره غذایی بر شاخص‎های رشد ماهی قزل‌آلای رنگین‎کمان (Oncorhynchusmykiss)

عبدالغفار اونق؛ ناصر آق؛ حمید عزیزی؛ بنت‌الهدی رحمان

دوره 3، شماره 2 ، آذر 1393، ، صفحه 21-30

چکیده
  استفاده از محرک های مؤثر بر فاکتورهای رشد و تغذیه در پرورش آبزیان، در پیشرفت و توسعه صنعت آبزی­پروری نقش مهمی دارد. در این مطالعه اثر پروبیوتیک Lactobacillus plantarum و لاکتوفرین در بهبود شاخص­های رشد و تغذیه ماهی قزل­آلای رنگین­کمان (Oncorhynchusmykiss) مورد بررسی قرار گرفته است. 900 قطعه بچه ماهی (میانگین وزنی 2±20 گرم) به ٦ تیمار تغذیه ای حاوی ...  بیشتر