لیلا نجفی؛ محمد فضیلتی؛ حسین صلواتی
چکیده
فیکوسیانین دارای خصوصیات درمانی بدون اثر سمیتی میباشد. هدف این مطالعه بررسی اثر آنتیاکسیدانی و ضد سرطانی فیکوسیانین روی سلولهای CT-26 و HT-29 و در موشهای Balb/c میباشد. این سلولها با غلظتهای µg/ml100-1 فیکوسیانین بهمدت 48 ساعت تیمار شدند و اثرات ضد تکثیری آن با روشهای مورفولوژیکی، رنگآمیزی AO/PI و DAPI، تست MTT، میکروسکوپ فلورسانس ...
بیشتر
فیکوسیانین دارای خصوصیات درمانی بدون اثر سمیتی میباشد. هدف این مطالعه بررسی اثر آنتیاکسیدانی و ضد سرطانی فیکوسیانین روی سلولهای CT-26 و HT-29 و در موشهای Balb/c میباشد. این سلولها با غلظتهای µg/ml100-1 فیکوسیانین بهمدت 48 ساعت تیمار شدند و اثرات ضد تکثیری آن با روشهای مورفولوژیکی، رنگآمیزی AO/PI و DAPI، تست MTT، میکروسکوپ فلورسانس و فلوسایتومتری بررسی شد. در فاز حیوانی موشها سرطانی شده و به چهار گروه 1- کنترل، 2- تیمار با فیکوسیانین mg/kg50، 3- تیمار با سیلیمارین mg/kg100 و 4- سیسپلاتین mg/kg 3 تقسیم شدند. بعد از گذشت 4 هفته سطوح سرمی MDA، TAC، بیلیروبین، پروتئین تام، آلبومین و فعالیت آنزیمهای GPX، CAT، SOX، AST، ALT، LDH سنجش شدند. فیکوسیانین اثرات ضد تکثیری قابلتوجه با میزان µg/ml4/47=50IC برای رده CT-26 و µg/ml4/49=50 IC برای رده HT-29 نشان داد. نتایج نشان داد که فیکوسیانین بهطور معنادار 001/0P<، میزان MDA را کاهش و میزان آنزیمهای آنتیاکسیدانی را افزایش داد.
فاطمه نبی پور؛ محمد فضیلتی؛ بهروز دوستی؛ رضا میردریکوند
چکیده
اخیراً بهعلت افزایش عفونتهای کاندیدیایی و عود مکرر آنها و با توجه به مقاومت گونههای کاندیدا به اکثر داروهای ضدقارچی، برای اولین بار خواص ضدقارچی عصارههای مختلف از بخشهای هوایی و ریشه گیاه گلگاوزبان ایتالیایی در مقایسه با آنتیبیوتیکها مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه عصارههای متانولی، ان-هگزانی و آبی از قسمتهای ...
بیشتر
اخیراً بهعلت افزایش عفونتهای کاندیدیایی و عود مکرر آنها و با توجه به مقاومت گونههای کاندیدا به اکثر داروهای ضدقارچی، برای اولین بار خواص ضدقارچی عصارههای مختلف از بخشهای هوایی و ریشه گیاه گلگاوزبان ایتالیایی در مقایسه با آنتیبیوتیکها مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه عصارههای متانولی، ان-هگزانی و آبی از قسمتهای مختلف گیاه در غلظتهای مختلف به روش خیساندن تهیه گردید و روی دو گونه قارچ کاندیدا گلابراتا و کاندیدا تروپیکالیس به روش انتشار دیسک و MIC (حداقل غلظت مهار کنندگی)، MFC (حداقل غلظت قارچکشی) بهروش میکرودایلوشن بررسی شد. آنتیبیوتیک نیستاتین و فلوکونازول بهعنوان کنترل مثبت، دی متیل سولفوکساید بهعنوان کنترل منفی استفاده گردید. دادهها توسط واریانس یک طرفه ANOVA و آزمون t تست آنالیز شدند. نتایج نشان داد که عصارههای مختلف ریشه فعالیت ضدقارچی بیشتری بر علیه هر دو گونه کاندیدا نسبت به بخش هوایی گیاه نشان داد (05/0˂P). عصاره متانولی ریشه بیشترین میانگین قطر هاله عدم رشد و کمترین MIC (μg/μl62/15) و MFC ( μg/μl25/31) علیه کاندیدا گلابراتا نشان داد، بهطوریکه میانگین قطر هاله عدم رشد عصاره متانولی ریشه در غلظت 5 میلیگرم بر میلیلیتر (5/0±5/18) بیشتر از میانگین قطر هاله عدم رشد آنتیبیوتیک نیستاتین برای کاندیداگلابراتا میباشد. نتایج نشان داد که عصارههای این گیاه دارای اثرات ضدقارچی روی هر دو گونه کاندیدا میباشد و بعد از آزمایشهای تکمیلی و بالینی میتواند بهعنوان یک داروی ضدقارچی مناسب علیه عفونتهای ناشی از کاندیدا گلابراتا و تروپیکالیس استفاده شود.
غلامرضا مهدیه نجف آبادی؛ محمد فضیلتی؛ علی اصغر پیله وریان؛ حبیب اله ناظم
چکیده
چکیده فشار خون بالا (Hypertension) خطر بیماریهای قلبی عروقی را دو برابر میکند. علاوه بر داروهای شیمیایی، پپتیدهایی با منشأ بیولوژیک بهدست آمدهاند که خاصیت ضد فشار خون بالا دارند و پپتید Ile-Gln-Pro از جمله این پپتیدها است. اسپیرولینا (Spirulina) نوعی جلبک سبز-آبی از شاخه سیانوباکترها است که امروزه بیشتر به عنوان مکمل غذایی در صنعت داروسازی ...
بیشتر
چکیده فشار خون بالا (Hypertension) خطر بیماریهای قلبی عروقی را دو برابر میکند. علاوه بر داروهای شیمیایی، پپتیدهایی با منشأ بیولوژیک بهدست آمدهاند که خاصیت ضد فشار خون بالا دارند و پپتید Ile-Gln-Pro از جمله این پپتیدها است. اسپیرولینا (Spirulina) نوعی جلبک سبز-آبی از شاخه سیانوباکترها است که امروزه بیشتر به عنوان مکمل غذایی در صنعت داروسازی استفاده میشود. پپتید Ile-Gln-Pro از جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس با استفاده از آنزیم آلکالاز و طی مراحل کروماتوگرافی ژل فیلتراسیون و RP-HPLC استخراج شده و تأثیر مهار کنندگی آن روی آنزیم ACE بررسی شد. آنزیم ACE توسط پپتید Ile-Gln-Pro به روش مهار غیر رقابتی با Ki=5.8 µM و IC50 = 0.65 µM مهار شد. با توجه به اطلاعات موجود از تری پپتیدهای مهارکننده ACE در BIOPEP database بررسی مقایسهای در مورد محل قرار گیری اسیدهای آمینه در تری پپتیدهای مهارکننده ACE و تأثیر آن در قدرت مهارکنندگی تری پپتید انجام شد. بر اساس بررسیهای آماری با نرمافزار SPSS بر روی 196 تری پپتید مهارکننده ACE، قرار گرفتن اسیدهای آمینه Lys، Gly، Thr و Pro در انتهای C و اسیدهای آمینه His، Ala و Met در انتهای N و همچنین اسیدهای آمینه Phe، Ala و His در وسط پپتید با مقدار EC50 و قدرت مهار کنندگی تری پپتید ارتباط دارند.