امیر آراسته؛ ذوالفقار لطفی؛ محمد فضیلتی؛ حبیب اله ناظم
دوره 6، شماره 2 ، آذر 1396، ، صفحه 127-137
چکیده
رشتههای آمیلوئیدی دستهای از نانو رشتههای پروتئینی هستند که در آن پروتئین طبیعی به رشتههای متراکم تبدیل شدهاند. تجمع میتواند بیماریزا و یا غیربیماریزا باشد. اخیرا این رشتهها با توجه به ساختار منحصر به فردی که دارند، برای تولید نانومواد زیستی مورد توجه قرار گرفتهاند. در این مطالعه از آلبومین سرم گاوی بهعنوان ...
بیشتر
رشتههای آمیلوئیدی دستهای از نانو رشتههای پروتئینی هستند که در آن پروتئین طبیعی به رشتههای متراکم تبدیل شدهاند. تجمع میتواند بیماریزا و یا غیربیماریزا باشد. اخیرا این رشتهها با توجه به ساختار منحصر به فردی که دارند، برای تولید نانومواد زیستی مورد توجه قرار گرفتهاند. در این مطالعه از آلبومین سرم گاوی بهعنوان یک پروتئین مدل برای بهینهسازی فرایند فیبریل زایی استفاده شد. غلظتهای 2-10 میلیگرم بر میلیلیتر در بافر با pHهای مختلف 3-7 تهیهشده و برای دورههای صفر تا 48 ساعت در دمای 30-70 درجه سانتیگراد قرار گرفتند و میزان تولید رشتههای آمیلوئیدی با روش اسپکتروفوتومتری، فلوریمتری و دورنگ نمایی دورانی بررسی شد. طیفهای حاصل از روش جذبسنجی کنگورد بر اساس میزان طول موج ماکزیمم و جذب در طول موج ماکزیمم با نمونه حاوی رنگ کنگورد مقایسه شد. غلظت 10 میلیگرم بر میلیلیتر از پروتئین که برای 48 ساعت در بافر با 4pH= و در دمای 50 درجه سانتیگراد قرار داشتند، بیشترین میزان آمیلوئید را تولید کردند. شرایط بهینه با روش فلورسانس ThT و دورنگ نمایی در غلظت 10 میلیگرم بر میلیلیتر، 4pH=، دمای 70 درجه سانتیگراد و زمان 48 ساعت بهدست آمد. حضور رشتهها با تصاویر میکرسکوپ الکترونی گذاره تأیید شد. ساختار نامحلول و ابعاد رشتههای آمیلوئیدی آنها را بهعنوان نانو مواد زیستی جدید معرفی میکند. بهینهسازی تولید این ساختارها، مجال تولید آنها را در مقیاسهای بالاتر فراهم میآورد.