با همکاری مشترک دانشگاه پیام نور و انجمن فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران
اثر تغییرات توأم تدریجی شوری و دما بر بافت آبشش و سلول‎های کلراید ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)

بهروز حیدری؛ ساناز آورجه؛ حسن تقوی جلودار

دوره 4، شماره 2 ، آذر 1394، ، صفحه 25-35

چکیده
  فاکتورهای زیست محیطی از جمله شوری و دما می‎توانند بر فیزیولوژی و کارایی رشد در ماهی‎ها مؤثر باشند، از این‎رو ممکن است بسیاری از اندام‎های داخلی آنها از جمله آبشش دامنه وسیعی از تغییرات مورفولوژی و عملکرد را نشان دهد. بدین منظور بچه ماهیان به مدت 21 روز در گروه‎های دمایی 20، 25 و 30 درجه سانتیگراد در سه سطح شوری صفر، 5 و 10 ppt نگهداری ...  بیشتر