شکوفه غضنفری*؛ زاهد محمدی
دوره 4، شماره 3 ، بهمن 1394، ، صفحه 21-30
چکیده
چکیده استفاده از اسانسهای گیاهی به جای آنتی بیوتیک در تغذیه طیور، منجر به بهبود عملکرد طیور می شود. هدف از تحقیق حاضر، بررسی سطوح مختلف اسانس گشنیز بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه و سیستم ایمنی در جوجههای گوشتی بود. از 200 قطعه جوجهی یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار به مدت 42 روز استفاده شد. گروههای ...
بیشتر
چکیده استفاده از اسانسهای گیاهی به جای آنتی بیوتیک در تغذیه طیور، منجر به بهبود عملکرد طیور می شود. هدف از تحقیق حاضر، بررسی سطوح مختلف اسانس گشنیز بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه و سیستم ایمنی در جوجههای گوشتی بود. از 200 قطعه جوجهی یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار به مدت 42 روز استفاده شد. گروههای آزمایشی شامل شاهد (بدون افزودنی غذایی)، آنتیبیوتیک فلاووفسفولیپول (جیره پایه +600 میلیگرم بر کیلوگرم)، سطوح مختلف اسانس گشنیز (100، 200 و 300 میلیگرم بر کیلوگرم) + جیره پایه بودند. افزایش وزن بدن، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل خوراک به صورت هفتگی اندازهگیری شد. نتایج در کل دوره پرورشی نشان داد که تیمار آنتیبیوتیک بیشترین مصرف خوراک را نسبت به تیمارهای سطوح 100 و 200 میلیگرم بر کیلوگرم اسانس گشنیز داشت (01/0P