با همکاری مشترک دانشگاه پیام نور و انجمن فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران
اثرات جایگزینی جلبک‌های تک سلولی با محصولات جانبی کشاورزی روی رشد و بقا آرتمیا فرانسیسکانا

شاه نور عشقی؛ احمد ایمانی؛ فرزانه نوری؛ ناصر آق

دوره 5، شماره 4 ، خرداد 1396، ، صفحه 69-78

چکیده
  هدف اصلی این آزمایش مطالعه اثرات جایگزینی جلبک‌های تک سلولی با محصولات جانبی کشاورزی بر رشد و بقا آرتمیا فرانسیسکانا می‌باشد. این مطالعه به‌صورت یک آزمایش فاکتوریل 4×2 و در قالب یک طرح کاملاً تصادفی در 8 تیمار طرح‌ریزی شد. فاکتورها شامل نوع جیره غذایی (سبوس گندم، سبوس برنج، ترکیب سبوس گندم و سبوس برنج و جلبک دونالیلا سالینا) و سطح ...  بیشتر

بررسی پویایی نیتریفیکاسیون و نقش فرایندهای مختلف تصفیه زیستی در بیوفیلترهای هوازی

عبدالجبار ایرانی؛ عبدالمجید حاجی مرادلو؛ ناصر آق؛ رسول قربانی

دوره 5، شماره 3 ، اسفند 1395، ، صفحه 79-106

چکیده
  نرخ نیتریفیکاسیون در بیوفیلترها تابع غلظت آمونیاک است و مقادیر آمونیاک با توجه به زمان غذادهی در طول روز تغییر می‌کند. از طرف دیگر، به خاطر وجود شرایط مختلف در بیوفیلترها، احتمال حضور و فعالیت انواع باکتری‌ها دور از انتظار نیست. به همین دلیل در این تحقیق، پویایی نیتریفکاسیون در ساعات مختلف شبانه روز و همچنین نقش فرایندهای تصفیه ...  بیشتر

اثرات استفاده Lactobacillus plantarum و لاکتوفرین در جیره غذایی بر شاخص‎های رشد ماهی قزل‌آلای رنگین‎کمان (Oncorhynchusmykiss)

عبدالغفار اونق؛ ناصر آق؛ حمید عزیزی؛ بنت‌الهدی رحمان

دوره 3، شماره 2 ، آذر 1393، ، صفحه 21-30

چکیده
  استفاده از محرک های مؤثر بر فاکتورهای رشد و تغذیه در پرورش آبزیان، در پیشرفت و توسعه صنعت آبزی­پروری نقش مهمی دارد. در این مطالعه اثر پروبیوتیک Lactobacillus plantarum و لاکتوفرین در بهبود شاخص­های رشد و تغذیه ماهی قزل­آلای رنگین­کمان (Oncorhynchusmykiss) مورد بررسی قرار گرفته است. 900 قطعه بچه ماهی (میانگین وزنی 2±20 گرم) به ٦ تیمار تغذیه ای حاوی ...  بیشتر